Temjanika

299.00 ден

Суво бело вино со контролирано потекло од нашите лозови насади во Овчеполското виногорје.
Жолта боја со зеленкасти нијанси.
Интензивно цветна арома со нијанси на бозел, дива роза и мускатни тонови. Свеж избалансиран цветен вкус, со средно долг и нежен послевкус.
Може да се служи со полесни јадења, бело месо, морски плодови и десерти.
10–12 °C
Сподели
thumbnail
Temjanika