Merlot & Cab. Sauvignon

299.00 ден

Суво црвено вино со контролирано потекло од нашите насади во Овчеполското виногорје.
Прекрасна длабоко црвена боја проследена со комплексни и моќни ароми кои потсеќаат на цреши, сливи и бадеми.
Деликатен вкус со нота на џем и шумско овошје кој што трае.
Овчо сирење, овчи кашкавал, кремасти салати, пилешко на скара, печено свинско, печено јагнешко, печено телешко, бургери, зреено телешко и др.
13-16 °C
Сподели
thumbnail
Merlot & Cab. Sauvignon