Pinot Noir

299.00 ден

Суво црвено вино со контролирано потекло од нашите насади во Овчеполското виногорје.
Суво црвена вишна боја.
Аромати на зачин кои се акцентирани со долга и мазна завршница. Средно полн елегантен вкус испреплетен со арома на црвено шумско овошје. Нежен сомотен послевкус.
Може да се служи со сирење, тестенини, црвено месо, динстано јагнешко месо и дивеч.
13-16 °C
Сподели
thumbnail
Pinot Noir
Вина

Plavac