Terra Makedonika

1,500.00 ден

Суво црвено вино со контролирано и загарантирано потекло од нашите насади во Овчеполското виногорје.
Интензивна темноцрвена боја. Раскошна арома на шумско овошје, бибер и зачини проследена од арома на пушено грозје.
Полн вкус со интензивен карактер на созреана цреша, сува слива, бибер, ванила и ноти на сладунец. Долг финиш со феноменална длабочина исполнет со меки кадифени танини кои се топат во устата.
Пармезан, зреен овчи кашкавал, свинска и телешка пршута, зреено телешко, бифтек, свинско филе во сос, свинско на скара и др.
12 месеци во Француски дабови бочви.
16–18 °C
Сподели
thumbnail
Terra Makedonika