Vranec Barrique

349.00 ден

Суво црвено вино со контролирано потекло од нашите насади во Овчеполското виногорје.
Интензивна речиси непробојна гранитна боја, пријатна миризба на зачини проследена од пржени тонови на кафе, пушено суво грозје и полусуво темно овошје.
Интензивен вкус на шумско овошје. Структурата на ова вино е посебна, телото исто така, крајот е траен кадешто повторно се чувствуваат пржените ноти на кафе.
Овчи кашкавал, тестенини во фурна, пилешко во сос, печено свинско, печено телешко, мешана скара и др.
12 месеци во Француски дабови бочви.
16–18 °C
Сподели
thumbnail
Vranec Barrique