Vranec

299.00 ден

Суво црвено вино со контролирано потекло од нашите насади во Овчеполското виногорје.
Интензивна рубин црвена боја со нос преполн шумски овошја.
Прекрасен овошен вкус, полно тело, нежни танини проследени со неверојатно чистина и должина.
Тестенини со кремасти сосови и месо, лазањи , печено свинско, печено јагнешко, бифтек, телешка кременадла, јагнешки котлети и др.
13-16 °C
Сподели
thumbnail
Vranec