Syrah

299.00 ден

Суво црвено вино со контролирано потекло од нашите насади во Овчеполското виногорје.
Темна црвена боја и тонови кои потсеќаат на капини и боровинки.
Мошне елегантен и добро структуриран вкус полн со шумско овошје, полно тело и среден финиш.
Горгонзола, пармезан, овчи кашкавал, цезар салата, бургери, сланина, свински ребра, телешки медалјони, јагнешки котлети и др.
13–16 °C
Сподели
thumbnail
Syrah