Plavac

299.00 ден

Суво црвено вино со контролирано потекло од нашите насади во Овчеполското виногорје.
Длабока црвена боја и мошне ароматичен и полн мирис на капини.
Богато тело преполно со танини кои не се од горчлив карактер и вкусови на капини, цреши, бибер, рогач и смокви.
Овчи кашкавал, свинска кременадла, бифтек, телешко месо на скара, пилешко месо на скара и др.
13-16 °C
Сподели
thumbnail
Plavac
Вина

Plavac